Ενημερωτικό δελτίο 2/2019

ΕΔ αριθ. 2/2019

Δεκέμβριος 2019

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο  Δ Ε Λ Τ Ι Ο

Αγαπητά μέλη, 

Μετά την Γενική Συνέλευση και τις εκλογές του Οκτωβρίου συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου (τη σύνθεσή του θα βρείτε στο έκτακτο Ενημερωτικό Δελτίο του Νοεμβρίου). Η σημαντικότερη αλλαγή σε σχέση με το παλαιό είναι ότι, βάσει του νέου Καταστατικού, το νέο ΔΣ είναι πλέον επταμελές και όχι δωδεκαμελές.
Το νέο ΔΣ συνεδρίασε ήδη δύο φορές και χάραξε τις κύριες κατευθύνσεις του Συλλόγου για τον επόμενο χρόνο.

Όσον αφορά τις δραστηριότητες του ΣΕΥΔΟ κατά το χρονικό διάστημα που διέρρευσε από τον περασμένο Μάιο μέχρι σήμερα, μπορούμε επιγραμματικά να αναφέρουμε τα εξής:

Εκδήλωση για τα φορολογικά

Ο Σύλλογος διοργάνωσε τον Ιούνιο εκδήλωση με θέμα «Το φορολογικό καθεστώς των Ελλήνων υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και ομιλητή τον κ. Σταμάτη Γκίνη της Personal Tax and Accounting Services με έδρα την Αθήνα.
Στην εκδήλωση, που σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, συζητήθηκαν θέματα όπως το παγκόσμιο εισόδημα, η αλλαγή της φορολογικής έδρας, η μεταφορά της φορολογικής κατοικίας και άλλα.
Περίληψη με τα κύρια σημεία της ομιλίας απεστάλη σε όλα τα μέλη.

Νέα ιστοσελίδα και ηλεκτρονική διεύθυνση

Μετά από τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην παλιά ιστοσελίδα του Συλλόγου, τον Απρίλιο δημιουργήθηκε νέα, η οποία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ενημέρωσης (www.seydo.org). Πρόθεσή μας είναι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας, ούτως ώστε να αρχίσει να λειτουργεί το φόρουμ στο οποίο θα έχουν πρόσβαση με κωδικό όλα τα μέλη, πράγμα που θα διευκολύνει την δικτύωση και τη συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.
Επίσης, η ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου άλλαξε και, όπως οι περισσότεροι ήδη γνωρίζετε, είναι πλέον seydo-association@outlook.com.

Ολοκλήρωση της ενίσχυσης των πυρόπληκτων του 2018

Όπως θυμάστε, ο Σύλλογος συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία διαφόρων φορέων των Βρυξελλών για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής. Το ποσό των 8.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε διατέθηκε για τον εξοπλισμό του Ιατρικού Κέντρου της περιοχής.

Επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές

Τέλος, ο ΣΕΥΔΟ απέστειλε εκ νέου επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών για την άρνηση συγκεκριμένης ΔΟΥ να παραχωρήσει σε συνάδελφο της ΕΕ με φορολογική έδρα την Ελλάδα το αφορολόγητο για την αγορά πρώτης κατοικίας, όπως ισχύει για όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, θεωρώντας ότι ο συνάδελφος δεν κατοικεί στην χώρα.

Κοπή πίτας του Συλλόγου

Η καθιερωμένη πλέον κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία, την ώρα και τον χώρο θα σας ανακοινώσουμε το συντομότερο!

Ετήσια συνδρομή / Επικοινωνία

Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας, σας υπενθυμίζουμε ότι οι μόνοι πόροι του Συλλόγου είναι οι συνδρομές των μελών του. Καλούμε, λοιπόν, τα μέλη να αρχίσουν να καταβάλλουν τη συνδρομή τους για το νέο έτος 2019 (25€) στον λογαριασμό του Συλλόγου (Τράπεζα BPost):

BE58 0004 4713 9179(BIC BPOTBEB1) / Communication: Syndromi SEYDO 2020

Και όπως συνηθίζουμε, κλείνοντας το Ενημερωτικό Δελτίο, σας καλούμε να στείλετε ιδέες και προτάσεις στη διεύθυνση : seydo-association@outlook.com, αλλά και μέσω facebook, στη σελίδα https://www.facebook.com/SEYDOAssociation

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ Σ’ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ