Ενημερωτικό δελτίο 2/2016

ΕΔ αριθ. 2/2016

Δεκέμβριος 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αγαπητά μέλη,

Το 2016 τελειώνει και μαζί με αυτό τελείωσε και η τριετής θητεία του πρώτου ΔΣ μετά την επαναδραστηριοποίησή του Συλλόγου! Ο χρόνος πέρασε γρήγορα και κάποια από αυτά που φιλοδοξούσε να κάνει το απελθόν ΔΣ δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθούν.  Δεν έγιναν όμως και λίγα και αυτό το γεγονός αυξάνει τις ευθύνες του νέου ΔΣ, το οποίο έχει θέσει ως προτεραιότητες κατά τη νέα τριετία αφενός να επεκτείνει τους τομείς δραστηριότητας του Συλλόγου και αφετέρου να πετύχει όσο το δυνατόν ευρύτερη δικτύωση των συναδέλφων τόσο γεωγραφικά όσο και από πλευράς καλυπτόμενων Διεθνών Οργανισμών. 

Κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, επικεντρωθήκαμε στην προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης και των αρχαιρεσιών, καταβάλλοντας ιδιαίτερη προσπάθεια να προσελκύσουμε στο ΔΣ συναδέλφους που να συνδυάζουν την εμπειρία αλλά και να εκπροσωπούν νεότερες γενιές.

Κρίνοντας από τη σύνθεση του νέου ΔΣ, φαίνεται ότι αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε! 

Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικότερα τι συνέβη κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016:

Ετήσια Γενική Συνέλευση, αρχαιρεσίες και επικαιροποίηση του Καταστατικού

Η ετήσια Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 15 Οκτωβρίου 2016 και η συμμετοχή σε αυτήν (αυτοπρόσωπη και δι΄αλληλογραφίας) υπήρξε ικανοποιητική. 

Τα μέλη που παρέστησαν ενέκριναν την τελική πρόταση επικαιροποιημένου Καταστατικού, δίνοντας στο νέο ΔΣ την εντολή να προχωρήσει στην κατάθεσή του στο Πρωτοδικείο για την οριστικοποίηση της διαδικασίας. Στις αρχές Δεκεμβρίου, το ΔΣ επικοινώνησε με τον νομικό σύμβουλο στην Ελλάδα, ζητώντας του να προβεί στις σχετικές ενέργειες. 

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, στη συνέχεια η ΓΣ ενέκρινε τα πεπραγμένα και τον οικονομικό απολογισμό της τριετίας και απάλλαξε το απερχόμενο ΔΣ. Κατά τις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν εξελέγη το νέο 11μελές ΔΣ το οποίο αργότερα συγκροτήθηκε σε σώμα (Νοέμβριος).

Εκδήλωση  στο Λουξεμβούργο με ομιλητή τον κ. Θεοχάρη 

Στις 28 Νοεμβρίου 2016 ο Σύλλογος διοργάνωσε στο Λουξεμβούργο εκδήλωση με τη συμμετοχή του τ. Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και νυν ανεξάρτητου βουλευτή κ. Χάρη Θεοχάρη, με θέμα “Ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στην πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού του Ελληνικού Κράτους“. 

Μετά την εισήγηση του κου Θεοχάρη ακολούθησε συζήτηση με τους παρισταμένους που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, γεγονός που μαρτυρεί και το ενδιαφέρον που προκάλεσε το θέμα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην απώλεια δημοσίων εσόδων και στις δυσλειτουργίες του εισπρακτικού μηχανισμού στην Ελλάδα.

Κλείνοντας αυτό το σύντομο τελευταίο Ενημερωτικό Δελτίο για το 2016, σας καλούμε να μας στείλετε ιδέες και προτάσεις στη διεύθυνση seydo@seydo.net, αλλά πλέον και μέσω Facebook, στη σελίδα http://www.facebook.com/SEYDOAssociation όπου θα μοιραζόμαστε χρήσιμες πληροφορίες και θα προωθούμε τη δικτύωση των συναδέλφων σε όλο τον κόσμο!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας και τις οικογένειές σας! 

Υγεία και Ευτυχία το Νέο Έτος 2017!

Με θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το ΔΣ του Συλλόγου
Δεκέμβριος 2016